Baby slofjes onmisbaar na eerste stapjes

Iedere ouder kijkt ernaar uit wanneer haar kind de eerste stapjes gaat zetten. Dit gebeurt meestal rond hun eerste verjaardag. Een mooi moment. Zodra kinderen gaan lopen betekent dat veel voor het huishouden. Niet alleen komen kinderen makkelijker op andere plekken terecht. Ook zijn ze zeker in de eerste maanden wanneer ze lopen wat onhandig. Ze lopen snel tegen dingen op en vallen ook nog regelmatig. Aangezien de eerste stapjes nog op sokjes of wel eens op blote voeten worden gezet is het snel tijd voor iets ander: baby slofjes. Deze slofjes hebben enkele grote voordelen in huis.

Wanneer het koud is lopen kinderen in huis vaak over koude vloeren. Doen ze dit lang achter elkaar dan kan dat onprettig zijn. Baby slofjes houden de voetjes warm wat goed is voor de doorbloeding. Stevige slofjes hebben ook als voordeel dat ze een verharde zool hebben die eventuele scherpe objecten op de grond tegenhouden. Er slingert bij iedereen wel ergens in een hoek nog een glasscherf rond die niet opgezogen is. Wanneer dergelijke scherven los op de vloer liggen, kan dat een nare uitwerking hebben wanneer ze op sokjes of blote voeten lopen.

De grip die baby slofjes bieden is ook heel welkom. Kinderen trekken soms een grappig sprintje omdat ze ineens een moment van geluk over zich heen krijgen. Door deze impulsieve beweging rennen ze in een korte tijd door de kamer. De kans dat ze door een gebrek aan coƶrdinatie vallen is aanwezig, maar ook een gladde vloer kan ze doen vallen. Grip onder de zooltjes van deze slofjes komt dan goed te pas.