De 4 belangrijkste gadgets van nu

In de techwereld vinden voortdurend ontwikkelingen plaats. Eind april werd in Nederland de Apple Watch geïntroduceerd en online zien we steeds meer prachtige filmpjes en timelapses gemaakt met camera’s vanuit een drone. Wat zijn nou echt de belangrijkste gadgets van nu?

1. Smartwatch

De smartwatch is bij uitstek een gadget waar iedereen het vandaag over heeft. Dit slimme horloge dient als verlengstuk van je smartphone en is geliefd onder techfans.

Naast Apple met de Apple Watch zijn er ook verschillende andere merken die al (voor Apple) een serie smartwatches op de markt brachten. Denk bijvoorbeeld aan Pebble en Sony voor de techconsument en bijvoorbeeld Garmin voor sportieve consumenten.

Dit laatste type smartwatch is qua design minder gericht op ‘altijd online’ en meer op sportfunctionaliteiten als hartslagmeter, calorieënteller, et cetera.

De ontwikkeling van de smartwatch staat nog redelijk in de kinderschoenen, maar naar verwachting zal deze gadget de komende jaren sterk in populariteit stijgen.

2. IP-camera

Zowel particulieren als (kleine) bedrijven maken steeds vaker gebruik van de IP-camera. Deze moderne gadget dient ter extra beveiliging van een woning of kantoorpand en verstuurt de bewakingsbeelden via internet. Dit maakt het mogelijk om de beelden live op afstand te bekijken en direct op te slaan op in de cloud, zodat je ze later altijd terug kunt kijken.

Een uitermate handige gadget voor wanneer je je eigendommen wilt bewaken en ontwikkelingen en activiteiten op afstand in de gaten wilt houden. Denk bijvoorbeeld aan het observeren van vee, paarden en vogels, het in de gaten houden van activiteiten op een school of in een verzorgingscentrum, et cetera.

3. Powerbank

Met steeds meer digitale devices voor onderweg komen we ook vaker voor het probleem van de lege batterij te staan. De powerbank is zo’n gadget die dan uitermate handig van pas komt.

Op zich is de powerbank an sich niet een heel nieuwe gadget, maar dankzij de recente ontwikkelingen wordt deze gadget wel steeds bruikbaarder voor consumenten. Ze zijn tegenwoordig universeel bruikbaar en in plaats van alleen telefoons zijn steeds meer powerbanks ook in staat om een tablet op te laden (dankzij de hogere capaciteit die ze meekrijgen tijdens de productie).

4. Drones

De laatste gadget die dit jaar enorm aan populariteit heeft gewonnen, is de drone. Drones zijn onbemande vliegtuigjes of helikoptertjes die zowel recreatief als door bedrijven worden ingezet om beeldopnamen te maken vanuit de lucht.

Drones zijn verkrijgbaar in verschillende maten en met uiteenlopende functionaliteiten, zoals een ingebouwde camera, met gps-tracker en met verschillende hoeveelheden propellers (met 4 heten ze ‘quadcopters’, met 6 ‘hexacopters’).

Tegenwoordig zijn de kleinere drones ook al voor mooie instapprijzen verkrijgbaar, wat het voor hobbyisten erg aantrekkelijk maakt om het vliegen met een drone uit te proberen.

YouTube en Vimeo zijn de absolute toegangspoorten tot prachtige dronefilmpjes. Check bijvoorbeeld maar eens onderstaande video van Eric van Vuuren met dronebeelden van Rotterdam.