Programmeur, de techniek van de toekomst

De wetenschap staat nooit stil. En al helemaal niet op het gebied van internettechnologie. Sterker nog: de huidige ontwikkelingen gaan zo snel, dat je maar een keer met je ogen hoef te knipperen, of voor je ontpopt zich een wederom vernieuwde virtuele wereld. Maar over de impact van de snel groeiende internettechnologie hoeven we jou natuurlijk niets te vertellen. En toch – niet iedereen lijkt zich te beseffen hoe belangrijk sommige rollen in de wereld van de internettechnologie zijn, of (kunnen) worden. De belangrijke taak van een programmeur bijvoorbeeld, wordt vandaag de dag nog wel eens onderschat. En dat, terwijl het natuurlijk grootse lariekoek is om een belangrijk beroep als deze te bagatelliseren. We mogen tegenwoordig dan een hele hoop klussen uit handen kunnen geven en overlaten aan computers: programmeren blijft mensenwerk, gedaan met passie, ervaring, kennis en kunde.

De ene na de andere opleiding voor jonge, gemotiveerde en enthousiaste programmeurs wordt geboren. Niet zo gek natuurlijk, want programmering behoort beslist tot techniek van de toekomst. Bij programmering komt een hoop kijken. Logisch dus dat veel hogescholen kiezen voor de hoogst haalbare resultaten, als het gaat om het opleiden van nieuwe programmeurs. De toekomst verwacht immers mensen met een stevige en het liefst opper sterke basis, zodat de beste vorm van programmering kan worden gewaarborgd. We kunnen niet zonder programmeurs, en al helemaal niet als de ene onderneming met het andere bedrijf wil kunnen concurreren. Zoals een programmeur in hart en nieren zou kunnen zeggen: een chirurg kan niets zonder gereedschap. Hoe kan internettechniek dan zonder programmeurs?

Welke eigenschappen moet een programmeur hebben?

programmeur codeProgrammeurs zijn natuurlijk op de hoogte van de ‘ins en outs’ op het gebied van programmering. Maar enkel verstand van programmering hebben is niet voldoende. Een programmeur zou daarnaast namelijk ook over daadkrachtigheid en doorzettingsvermogen moeten beschikken. Want sommige opdrachten zijn pittig. Eigen initiatief en een professionele houding zijn een absolute must. Wie weet ben jij wel een ervaren programmeur, en knik je nu hevig van ja. Een CRM systeem zou compleet gekoppeld moeten worden aan een Magento webshop waarbij de programmeur geen steekje moeten laten vallen. Want, net als met andere belangrijke beroepen, vorm je alleen dan het beste resultaat. Programmeurs worden steeds vaker ingeschakeld, wat resulteert in een wereldbol vol enthousiaste en gedreven programmeurs. Helemaal gericht op het hoogst haalbare resultaat.

Waar vind je de goede programmeurs?

Je moet de programmeurs wel kunnen vinden. En als je er eentje wilt worden, is een goede opleiding en begeleiding een vereiste. Heb je je gerealiseerd dat je programmeur zou willen worden, of dat je programmeurs in zou willen schakelen, dan zou je een kijkje kunnen nemen bij Jaagers. Jaagers is groot in het ontwikkelen van Magento webshops, applicaties en IT oplossingen op maat. Wil je contact met de kenner, dan ben je daar aan het juiste adres.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *