Trends

5 redenen waarom een virtual office de beste keuze is voor startende ondernemers

office

Als startende ondernemer moet je je bedrijf inschrijven bij de Kamer van Koophandel en geef je hier een bedrijfsadres op. Dit kan je privéadres zijn, het adres van een gehuurde kantoorruimte of een zakelijk registratieadres. We zetten vijf voordelen van een virtual office of zakelijk registratieadres voor je op een rij.

Geld besparen met een virtueel kantoor

Een voordelige virtual office is een eenvoudige manier om geld te besparen en toch een zakelijk adres te hebben. Het huren van kantoorruimte is duur, zeker vandaag de dag. Daarom werken veel freelancers, startende ondernemers en zelfstandigen vanuit huis wanneer hun werk dat toelaat. Door vanuit huis te werken bespaar je een hoop geld dat je anders aan huur uit zou geven. Voor een virtual office betaal je een veel lager bedrag per maand, maar profiteer je wel van de professionele uitstraling.

Een professionele uitstraling voor je startende onderneming

Een virtueel kantoor zorgt voor een professionele uitstraling. Je hebt een zakelijk adres waar je gebruik van kunt maken, bijvoorbeeld op je facturen en voor de contactgegevens op je website. Een fysiek adres geeft je onderneming een legitieme uitstraling en zorgt ervoor dat je post kunt ontvangen. Eventueel is het mogelijk om een lokaal telefoonnummer bij het adres te hebben. Je geeft liever niet je thuisadres midden in een woonwijk op, omdat dit toch een minder professionele uitstraling heeft en je niet wilt dat klanten je thuisadres kennen.

Je kunt overal ter wereld werken

Een ander voordeel van een virtueel kantoor is dat je overal ter wereld kunt werken. Je zakelijke registratieadres is namelijk niet een plek waar je daadwerkelijk aan het werk bent en staat hier los van. Of je nu in je appartement wilt werken of vanaf een tropisch eiland, je kunt je zakelijke inschrijfadres blijven gebruiken. Zo zien klanten en opdrachtgevers niet dat je op reis bent of dat je van plek naar plek reist.

Een virtual office beschermt je privacy

Met een virtual office bescherm je je privacy. Zonder een zakelijk registratieadres moet je namelijk je thuisadres opgeven, bijvoorbeeld op facturen. Hierdoor weten al je klanten of opdrachtgevers precies waar je woont en dat heb je liever niet. Met een virtual office bescherm je je privacy, omdat je je woonadres op zakelijk vlak met niemand hoeft te delen.

Geen gedoe bij een verhuizing

Een virtueel kantoor zorgt ervoor dat je ook bij verhuizingen weinig gedoe hebt. Zo blijft je virtuele kantoor hetzelfde en hoef je je adres nergens aan te passen en niemand op de hoogte te stellen van een verhuizing. Dit is handig als je naar een nieuw appartement of huis verhuist, maar ook als je langere tijd in het buitenland verblijft. Het zakelijke inschrijfadres maakt het mogelijk om het adres van je startende onderneming niet te hoeven veranderen.

admin
the authoradmin

Geef een reactie