Trends

Boilies en partikels in verschillende geuren en smaken

boilies

Als je gaat karpervissen heb je voer nodig. Er zijn veel verschillende soorten karper aas. Zo heb je onder andere pop ups, partikels, boilies, tijgernoten en pellets.

Pop ups zijn kleine balletjes met felle kleuren en smaak. Pop ups drijven. Dit word gebruikt om je aas extra te laten opvallen in het water. Je hebt diverse smaken: chocolade, aardbei, banaan en nog vele andere smaken. Pop ups zijn er in alle kleuren. Omdat een pop up drijft en je deze combineert met een boilie zal deze omhoog staan in het water. Dit ziet er een stuk aantrekkelijker uit voor de karper. 

Partikels zijn mixen van verschillende ingrediënten. Deze mixen worden gebruikt voor het voor voeren of als extra voer, dit kun je doen doormiddel van een pva zakje te gebruiken. Je kunt kant en klare partikels kopen of droge, de droge moet je zelf nog koken maar de kant en klare kun je zo meenemen naar de waterkant.

Boilies inzetten door de maanden heen

Boilies zijn ronde balletjes in diverse smaken en maten. Boilies zinken. Het hangt af van het seizoen welke boilie je neemt. In het voorjaar worden veel zoete boilies gebruikt dit omdat als het warm weer is de karper op zoek is naar fruitig voer. In het najaar worden vooral kruidige boilies gebruikt dit omdat karpers zich dan gaan voorbereiden op de winter. 

Tijgernoten zijn noten die onder de grond groeien. De plant ziet er grasachtig uit. Deze noten zijn zoet en werken erg goed om karpers te vangen. Deze noten kunnen kant en klaar gekocht worden of droog. Als je droge tijgernoten koopt moet je deze zelf nog koken. Pellets kunnen ook worden gebruikt als partikels. Ook kan je deze meevoeren bij je boilie.

Veel karpervissers trekken naar het buitenland om karpers te vangen. Een van de populairste landen voor karpervissers is Frankrijk omdat daar veel grote wateren zijn zoals meren. In dit mooie blauwe water zwemmen karpers van gemiddeld 15 kilo. Als je daar gaat vissen moet je heel veel voorvoeren. Ongeveer 10 kilo per dag. Vaak blijven de vissers ongeveer een week lang op een stek. Spanje is ook een bekend karper land maar dat zitten vooral meervallen. 

admin
the authoradmin

Geef een antwoord