FinancieelLivingTrends

De vele voordelen van gietvloeren

De vele voordelen van gietvloeren

De laatste jaren is het gebruik van de moderne vloer ‘gietvloer’ steeds meer in populariteit toegenomen. De gietvloer is een stijlvolle vloer die in ieder interieur gebruikt kan worden. Hoewel gietvloeren voorheen vooral in bedrijfsgebouwen te vinden waren ontdekken ook steeds meer consumenten de vele voordelen van gietvloeren. Op deze blog hebben we u al eerder een overzicht van de veelgestelde vragen over gietvloeren gegeven. Nu u ongeveer weet wat een gietvloer is wordt het tijd om de vele voordelen eens nader toe te lichten. 

Een lange termijn investering

Als men kiest voor een gietvloer of gevlinderde betonvloer dan is dat meestal omdat er rekening wordt gehouden met de lange termijn. Als je voor een langere tijd een woning gaat betrekken dan wil je natuurlijk niet na vijf jaar de tegels of de houten vloer weer helemaal te hoeven vervangen. Een gietvloer gaat minimaal een paar decennia mee indien u het goed onderhoud.

Eenvoudig schoon te maken

Gelukkig is het onderhoud van een gietvloer ook niet veel werk. Met een emmer water, een dweil en achteraf even stofzuigen bent u er al. Het schoonhouden van een gietvloer is zeer eenvoudig omdat er geen vuil tussen deze naadloze vloeren blijft hangen. Naast gietvloeren is er ook de dunner variant vloercoating waarbij dit nog eenvoudiger is. 

Afbeelding (gratis & rechtenvrij):  https://www.epoxywinkel.nl/media/amasty/blog/cache/B/l/1260/450/Blogheaders_14_.png

Eenvoudig te renoveren

Hoewel een gietvloer super lang mee gaat kan het soms toch voorkomen dat er deukjes of krasjes ontstaan, als er iets zwaars op valt bijvoorbeeld. Als u een paar jaar een vloer gebruikt is dit simpelweg onontkoombaar. Gelukkig is het repareren van een gietvloer ook zeer eenvoudig, in extreme gevallen kan er zelfs een compleet nieuwe laag op bestaande vloer worden aangebracht waardoor deze weer zo goed als nieuw is! 

Meer weten over gietvloeren?

Wilt u meer weten over de voordelen van gietvloeren of een volledige brochure aanvragen? Neem gerust even contact op door op één van de linkjes in dit artikel te klikken!

admin
the authoradmin

Geef een antwoord