EconomieLivingwetenschap

Tips om de beste kweeklamp te kiezen

Kweken onder led lampen is een goede manier om planten te kweken. Zowel als professional en als hobbyist kun je met minimale inspanningen optimaal resultaat bereiken. Er zijn veel soorten kweeklampen op de markt. Vind je het lastig om te bepalen welke kweeklamp je het beste kunt kopen? We geven je wat tips.

Verbruik en warmteafgifte

Een LED kweeklamp verbruikt stroom. Een kweeklamp zal per dag een aantal uren branden. Daarom is het verstandig om te controleren wat de totale output van de lamp is ten opzichte van het verbruik. Een hogere output zal het hogere verbruik in dit geval moeten compenseren. LED kweeklampen hangen vaak dichter bij de planten, omdat led lampen weinig warmte afgeven. Een goed uitgebalanceerde led lamp zet weinig energie om in warmte. 

Tips om de beste kweeklamp te kiezen

Welke planten ga je kweken?

De verlichting die je kiest moet passen bij het type planten dat je wilt kweken. Kweek je bijvoorbeeld tomaten, dan heb je een ander soort belichting nodig dan wanneer je bloemen kweekt. Heb je alleen belichting nodig tijdens groeifase of ook tijdens de bloei. Zoek van te voren eerst goed uit hoe het kweekproces van het gewas dat je wilt kweken in elkaar zit. Heb je advies nodig? Dan kun je ook even contact opnemen met kweekotheek.

Tips om de beste kweeklamp te kiezen

Hoe ziet de kweekruimte eruit?

Ook de oppervlakte die belicht moet worden is iets waaraan je moet denken bij het aanschaffen van Led verlichting. De oppervlakte bepaalt namelijk welke Led lampen je nodig zult hebben. Meet eerst de exacte grootte van de kweekruimte. Kijk daarna naar de belichtingscapaciteit van de lampen. Je hebt ongeveer 300 a 400 watt nodig per vierkante meter bij planten die veel licht nodig hebben, zoals bijvoorbeeld tomaten. Planten die minder licht nodig hebben, hebben minder capaciteit nodig. Zo’n 80 tot 150 watt per vierkante meter.

admin
the authoradmin

Geef een reactie