Gezondheid

Hier moet je op letten bij een ooglidcorrectie

We knipperen allemaal met onze ogen. Meerdere keren per minuut, elke minuut dat we wakker zijn. Het is dan ook niet gek dat de huid boven je ogen naarmate je ouder wordt gaat hangen. Wegens medische of cosmetische redenen kun je er dan voor kiezen om een ooglidcorrectie te laten uitvoeren. Voor de ingreep krijg je lokale verdoving toegediend. De ingreep duurt ongeveer 30 tot 45 minuten. Daarna is het belangrijk dat je een rustdag neemt. Je bent na 5 tot 10 dagen weer helemaal hersteld. Als je erover zit te denken om een ooglidcorrectie uit te laten voeren zijn hier een aantal dingen waar je op kunt letten.

Wat je niet moet doen bij een ooglidcorrectie

Als je een ooglidcorrectie laat uitvoeren wil je er natuurlijk zeker van zijn dat dit goed gebeurd. Er zijn een aantal dingen waar je op kunt letten zodat je zeker weet dat je bij een goede behandelaar terecht komt. De eerste belangrijke tip is dat je oppast voor aanbiedingen op dit soort ingrepen. Het komt niet vaak voor dat je korting krijgt op een (cosmetische)operatie. Let bij kortingen bijvoorbeeld altijd goed op of de uitvoerend arts in het bezit is van de juiste papieren. Ook andere aspecten zoals de setting zijn belangrijk. Is er een operatiekamer aanwezig of gebeurt het in een kantoortje? Worden de risico’s van tevoren met je besproken. Allemaal dingen waar je op kunt letten. Een andere vaak voorkomende fout is dat men op zoek gaat naar alternatieve behandelingen. Vaak zitten hier niet de juiste mensen achter. Als het makkelijker en goedkoper kon, dan hadden artsen dit ook gedaan.

Wat je absoluut wél moet doen

Genoeg waarschuwingen, we gaan nu over op de tips. Wat moet je wel doen bij een ooglidcorrectie? Allereerst is het belangrijk dat je weet wat een ooglidcorrectie is en dat je hebt gecheckt of het bedrijf waar je het laat doen betrouwbaar is. Als je dat hebt gedaan is het tijd voor de ingreep. Ga goed voorbereid naar de kliniek. Zorg bijvoorbeeld dat iemand je na de ingreep naar huis kan rijden en neem daarna een paar dagen vrij. De eerste dag is het belangrijk dat je goed blijft koelen. Zo zorg je er namelijk voor dat de zwelling klein blijft en de wonden sneller herstellen.

De beste vermomming

Je kunt het hele jaar een ooglidcorrectie laten uitvoeren, maar als kort na je operatie eenvoudig je hechtingen en blauwe plekken wil verbergen dan is de zomertijd het beste. Je doet een zonnebril op en niemand heeft door dat de huid rondom je oog blauw, geel of paars kleurt. In de zomer is de zonnebril erg handig, maar we hebben nog een belangrijke tip voor jullie. Smeer het eerste jaar je ooglid goed en regelmatig in met factor 50 zonnebrand. Tegenwoordig heb je handige sticks waardoor het ook niet in je ogen kan lopen. Door je littekens goed in te smeren zorg je dat ze zo min mogelijk zichtbaar zijn en niet gaan irriteren.

admin
the authoradmin

Geef een reactie