Trends

Werk waar je voldoening uit kan halen

life

Het kiezen van een baan is iets wat je niet vaak zal moeten doen. Een vaste baan vinden is voor veel mensen iets waar ze voor een lange periode naartoe bouwen. Je zult vaak eerst een opleiding of studie volgen voor meerdere jaren. Wanneer je een opleiding gaat kiezen is het belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden. Natuurlijk is het belangrijk dat je er genoeg mee verdiend om rond te kunnen komen, maar dit is niet alles. Het is namelijk ook erg van belang dat je voldoening haalt uit je baan, anders is het erg lastig om dit werk voor een lange tijd te doen.

Het vinden van een baan waar je gelukkig van wordt

Je kunt een hoop verschillende beroepen uitoefenen. Niet elk beroep is even dankbaar werk, maar dit betekend niet dat je er niet alsnog voldoening uit kunt halen. Iedereen is anders en zal dan ook aan verschillende dingen waarde hechten. Toch zijn er een aantal beroepen waar mensen gemiddeld gelukkiger worden dan van anderen. Uit onderzoek is bijvoorbeeld gebleken dat bloemisten en kappers over het algemeen erg gelukkig zijn. Ook zijn de meeste loodgieters en marketing medewerkers erg gelukkig. Het valt erg op dat de studies die de meeste jaren aan opleiding vergen mensen dus niet altijd het meest gelukkig maken. Ook het zijn van een sociaal maatschappelijk dienstverlener is iets waar veel mensen een hoop voldoening uit kunnen halen. 

Dankbaarheid en autonomie

Waar je als dokter misschien levens redt of als advocaat levens kunt veranderen is dit alsnog niet altijd het meest dankbare werk. Dit zijn banen waarbij je veel stress zult ervaren. Bovendien zullen mensen als er iets niet goed gaat soms grote problemen van maken. Wanneer als wel gaat zoals het moet zien mensen dit vaak als gewoon. Ondanks dat jij er erg hard voor werkt zijn mensen een stuk minder dankbaar dan bij een kapper. Verder blijkt uit onderzoek dat mensen die eigen verantwoordelijkheid hebben en hun werk zelf regelen een stuk gelukkiger zijn dan anderen. Daarnaast is het ontvangen van positieve feedback een belangrijke factor bij het geluk van mensen. Zeker wanneer een beroep het mogelijk maakt om andere gelukkig te maken ervaren mensen een stuk meer voldoening. Wanneer je dus op zoek gaat naar een baan is het belangrijk om hier goed over na te denken

Het belang van de omgeving waarin je werkt

Naast de baan waarvoor je kiest is het ook belangrijk dat jij je gelukkig voelt in de omgeving. Hierbij kun je denken aan de stad waarin je werkt, maar ook aan andere dingen. Zo zul je bijvoorbeeld een hoop tijd doorbrengen met de mensen waarmee je werkt. Het is dan ook wel zo fijn als je je thuis voelt bij deze mensen en een beetje met deze mensen op kunt schieten. Ook zijn er grote verschillen tussen bedrijven. De ene baas is erg behulpzaam, terwijl de andere je eerder erg op de huid zal zitten. Dit kan ook een grote impact hebben op hoe jij je werk ervaart.

admin
the authoradmin

Geef een reactie