Living

Met deze tips heb je binnen no-time een industriële uitstraling in je interieur

Met deze tips heb je binnen no-time een industriële uitstraling in je interieur

Vandaag de dag is de industriële look helemaal hot. Hoe ga jij deze stijl in je huis creëren? Met een paar simpele tips kom je al snel een heel eind. Materialen als beton, leer en metaal zijn belangrijk om een stoere uitstraling te bereiken. Hieronder volgen de belangrijkste 3 tips voor het beste industriële interieur.

1: Een deur met karakter

Een glazen deur met een frame van metaal geeft je huis een heel andere uitstraling. Je kan de saaie tussendeur tussen je gang en je woonkamer vervangen door een industriële deur op maat. Bedenk hoeveel glazen panelen je wilt hebben en welk materiaal er voor het frame moet worden gebruikt. Dit kan metaal zijn, maar ook aluminium of hout behoren tot de opties. De winkel waar je de deur bestelt kan je op weg helpen met het kiezen van de juiste deur en de maat opmeten. 

2: Kies de juiste materialen

Voor een goede industriële uitstraling zijn de volgende materialen onmisbaar: metaal, beton, steen, hout en leer. Het zijn stevige en stoere grondstoffen. Je kan ze allemaal gebruiken, maar met een paar items bereik je ook al veel. Een betonnen vloer en daarnaast een kast bestaande uit metaal en onbewerkt hout geeft je woning meteen al een stoere atmosfeer. Voeg daar nog een ruw leren bank aan toe en de look is al zo goed als af. 

3: Stoere kleuren

Een industrieel interieur staat niet bekend om haar kleurigheid. Je mag natuurlijk wel wat kleur gebruiken, maar er zijn in principe wel beperkingen. Aardekleuren zoals bruin, grijs, groen en oker passen heel goed bij een industriële sfeer. Ook zwart en wit werken perfect. Toch is het niet zo dat andere kleuren helemaal verboden zijn. Een fel blauw kussen of een rode lamp kunnen juist een eyecatcher vormen in je verder stoere interieur en het geheel een frisse uitstraling geven. 

admin
the authoradmin

Geef een reactie