Trends

Deze drie verzekeringen heb je nodig als zzp’er

verzekering

Een belangrijke vraag dat startende zzp’ers zichzelf moeten afvragen is: welke risico’s wil je afdekken met een verzekering? Dit is voor de meeste zzp’ers een ingewikkelde vraag, omdat er tegenwoordig ontzettend veel verschillende verzekeringen zijn. Het is vrijwel niet te betalen om je voor elk mogelijk risico te verzekeringen. In dit artikel bespreek ik drie verzekeringen die je als zzp’er nodig hebt.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp wordt lang niet door elke zzp’er afgesloten. Terwijl er altijd een kans is dat je arbeidsongeschikt raakt. De voornaamste reden waarom zzp’ers geen of pas in een later stadium een aov afsluiten, simpelweg om het feit dat het een relatief dure verzekering is. Er zijn echter allerlei mogelijkheden om de hoogte van de premie te beïnvloeden. Zo is het mogelijk om de uitkering niet meteen in te laten gaan bij ziekte, de duur van de verzekering te verlagen of de hoogte van het bedrag te verlagen. 

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Er bestaat een kans dat jij als zzp’er of als bedrijf aansprakelijk wordt gesteld voor de schade die je zonder opzet veroorzaakt. Deze risico is eenvoudig af te dekken met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekering werkt in principe hetzelfde als een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering. Alleen is het belangrijk om te weten dat schade dat je veroorzaakt onder werktijd betrekking heeft op je bedrijf en niet op jouw als persoon. Als aanvulling op je bedrijfsaansprakelijkheids verzekering is het ook mogelijk om een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Deze verzekering dekt de schade die mogelijk veroorzaakt wordt door bijvoorbeeld een vergissing dat financiële gevolgen heeft. 

Rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandverzekering zorgt ervoor dat je verzekert bent van juridische hulp bij een conflict met werknemers, klanten of andere zakelijke bedrijven. In de meeste gevallen gaat het om een telefonisch advies, maar er bestaat ook een mogelijkheid dat het dreigt uit te lopen op grote conflicten, zoals rechtszaken en procedures. In dat geval zal de jurist van de verzekeraar namens jou het conflict proberen op te lossen. 

Ben je op zoek naar een goede en betrouwbare verzekeringsmaatschappij? Dan raad ik het aan om een kijkje te nemen op www.tulpenfonds.nl

admin
the authoradmin

Geef een antwoord