Trends

Tijdens corona moeten alle personeelszaken online beschikbaar zijn

personeelszaken-online-beschikbaar

Als werkgever ben je natuurlijk sterk afhankelijk van je werknemers. Zij werken immers wel voor jou en als zij dit niet goed doen, dan schiet je bedrijf daar weinig mee op. Dan heeft de productiviteit daar ook onder te lijden en dat is nooit goed. Om ervoor te zorgen dat je werknemers zich belangrijk voelen, kun je ze tegenwoordig steeds meer betrekken bij allerlei processen waarin zij ook een belangrijke rol spelen. Daarvoor hoeven zij niet eens meer op de werkplek aanwezig te zijn want bij thuiswerken zoals in coronatijd kan dit ook gewoon doorgang vinden. 

Overal toegang tot personeelszaken

Zo kun je tegenwoordig de werknemers bij veel meer zaken te betrekken dan vroeger het geval was. Dit betekent voor hen een stukje meer waardering waardoor zij meer plezier krijgen in het werk en de kans dat ze blijven aanzienlijk is. EHRM software is onmisbaar geworden in bedrijven en dient zeker ook in coronatijd gewoon beschikbaar te zijn. Zo kun je er als je thuis werkt toch mee werken en alle gegevens bekijken die belangrijk zijn als het om personeelszaken gaan. 

Betrek de werknemer er ook bij

Daar waar een personeelsmanager (HR) vroeger zich vaak bezig hield met enkel urenregistratie, verlof, ziekteverlof, loonstrookjes maken en uitbetalen is het tegenwoordig wel anders. Er is meer bij de functie komen kijken waardoor een EHRM systeem echt wel nodig is. Zo kun je de werknemer er namelijk ook beter bij betrekken. In de software vind je de zogenaamde Employee Self Service oftewel ESS. Deze service is voor iedereen 24/7 digitaal beschikbaar, op elk gewenst device. Hiermee kun je als medewerker ook zelf een verlofaanvraag indienen of iets wijzigen en de informatie is altijd te raadplegen zonder dat je daarvoor iemand van de HR-afdeling hoeft te benaderen. 

Betrek het management er ook bij

In het systeem vind je tevens de Manager Self Service, ook bekend onder de afkorting MSS. Hiermee kun je als HR-medewerker het management van een bedrijf meer betrekken bij personeelszaken. Je kunt zo snel vragen om advies of goedkeuring voor bepaalde zaken en bespaart daar ook nog eens de nodige werktijd mee. Voor zowel ESS als MSS geldt dat je beide kunt integreren in het HR-systeem zodat er snel oplossingen gevonden kunnen worden als zich problemen voordoen en wijzigingen kunnen worden aangebracht. Omdat iedereen toegang krijgt tot het systeem wordt samenwerken nog makkelijker, ook als je thuiswerkt en niet fysiek op de werkplek aanwezig bent. 

admin
the authoradmin

Geef een antwoord