Trends

Dit kan pre workout voor je doen

pre workout

Waarom en wanneer gebruik je pre workout? Wat is het eigenlijk? En werkt het wel echt? In dit artikel leggen we uit wat pre workout voor je kan doen. Lees snel verder. 

Wat is pre workout?

Pre workout is een supplement wat je prestaties in de sportschool kan verbeteren. Het supplement geeft je een extra dosis energie, zodat je zwaarder, langer en harder kan trainen. Ook zorgt het ervoor dat je concentratie verbeterd. Pre workout is, net als bijvoorbeeld eiwitpoeder, meestal een supplement in poedervorm. Je kunt het dus mengen met water en opdrinken. Daarnaast bestaat pre workout ook in de vorm van capsules en tabletten. 

Waaruit bestaat pre workout? 

Er zijn tegenwoordig ontzettend veel verschillende pre workouts van verschillende merken te krijgen. Meestal bevatten ze dezelfde bestanddelen. Cafeïne is een van de bestanddelen die vaak in pre workouts voor komt. Het is dezelfde stof als ook in koffie voorkomt. Van cafeïne krijg je extra energie en het maakt dat je je goed kunt concentreren. Creatine is een stof die ook in vis en vlees zit. Door de inname van creatine krijg je extra kracht en kan je tussen sets door sneller herstellen. Taurine is een stof die ook in energydrinks voor komt. Ook hierdoor krijg je extra kracht en kan je de training langer volhouden. Daarnaast zijn er nog andere stoffen die aan pre workout worden toegevoegd zoals aminozuren en/of BCAA’s. 

Werkt het echt? 

Pre workout werkt op twee verschillende manieren. Het geeft je lichaam een flinke boost aan energie, zodat je hard kunt trainen. Hierdoor heb je meer energie, kan je je beter concentreren, kan je extra kracht zetten en je herstelt sneller. Daarnaast kan het ook psychologisch effect hebben. Door inname van een pre workout voel je je sterker. Hierdoor heb je meer zin om te trainen. Je durft meer en kunt hierdoor ook meer bereiken. 

Is pre workout gevaarlijk?

Het gebruik van pre workout is in principe niet gevaarlijk. Wel dien je je te houden aan de voorgeschreven dosering. Echter zijn er ook illegale producten verkrijgbaar. Hier kunnen bestanddelen in zitten die bijvoorbeeld in Europa niet zijn toegestaan. Het is aan te raden om van tevoren altijd goed de verpakking te lezen. En zoek van tevoren goed uit wat voor jou de beste pre workout is. Let op! Na het innemen van pre workout kan je hartslag flink omhoog gaan. Als je hartproblemen hebt is het daarom verstandig om je hierin door de huisarts te laten adviseren.

Op zoek naar een goede pre workout? Kijk op supplementenspecialist.nl welke pre workout het beste bij jou past. 

admin
the authoradmin

Geef een antwoord