Trends

Bordspellen die het brein stimuleren

pion

De kans is erg groot dat je al jaren niet meer naar school gaat en daardoor ook het gevoel hebt dat het vermogen van je brein achteruit gaat. Dit kan ook zo zijn want het is belangrijk dat ons brein dagelijk gestimuleerd wordt zodat het vermogen van ons brein verbeterd word of op peil blijft. Natuurlijk is het dan niet echt wenselijk om elke dag in de schoolbanken te zitten want je hebt ook nog een gezin te onderhouden en moet dagelijks aan het werk. Gelukkig kan jij je brein ook stimuleren door boeken te lezen, een thuiscursus te volgen maar ook door het spelen van bordspellen. Wanneer je ervoor kiest om bordspellen te spelen, dan is het erg belangrijk dat je erg veel moet nadenken tijdens het spel. Dit is namelijk belangrijk voor de stimulatie van je brein. 

Memory 

Vrijwel iedereen kent het bekende spel memory wel. Het is een leuk spel waarvan het de bedoeling is dat je passende afbeeldingen of plaatjes vind. De persoon met de meest verzamelde plaatjes of afbeeldingen heeft gewonnen. Wat veel mensen niet weten is dat memory niet voor niets memory heet. Het is namelijk een extreem handig spel om je brein te stimuleren. Je moet namelijk de plekken van bepaalde afbeelding of plaatjes onthouden om het spel te kunnen winnen. Veel mensen zien het als een spel voor kinderen, maar ook voor volwassenen is dit een uitstekend spel. 

Rummy

Rummy is net zoals memory een zeer bekend spel en is al honderden jaren oud. De bedoeling van het spel is dat je veertien steentjes uitkiest en deze vervolgens probeert weg te werken. Dit spel kan je met maximaal vier personen spelen en de persoon die geen steentjes meer over heeft, heeft ook gewonnen. Dit is een zogeheten breinkraker want elke zet is enorm belangrijk om ervoor te zorgen dat je een stap dichter bij de overwinning bent. Houd er wel rekening mee dat rummy game ingewikkeld kan zijn voor kleine kinderen onder de zes jaar. Voor wat oudere kinderen is het een zeer uitstekende manier om het vermogen van het kinderbrein te trainen. 

Schaken

Schaken is vrijwel het bekendste bordspel dat er bestaat. Schaken is ook een officiële sport en een zeer moeilijk spel als je er geen verstand van hebt. De bedoeling is dat je meer pionnen over weet te houden dan de tegenpartij want je moet namelijk alle pionnen van de tegenpartij wegspelen. Veel mensen die nog nooit van schaken hebben gehoord verwarren het vaak met dammen. Het is ook een soortgelijk spel alleen is schaken vele malen ingewikkelder. Dit is het perfecte spel om het vermogen van je brein te trainen en stimuleren. Elke zet die je doet kan namelijk het einde betekenen en daarom zie je sommige mensen ook erg lang nadenken over de zetten die ze willen zetten. Als je erg goed in schaken bent dan kan je zelfs meedoen aan toernooien in Nederland en in ander landen. Hier kan je dan beste geldprijzen en andere soorten prijzen winnen. 

admin
the authoradmin

Geef een antwoord