LivingTrends

Eten bestellen is razend populair

Eten bestellen is razend populair

Het bezorgen van maaltijden wint in rap tempo onder de Nederlanders. Voor de hele digitalisering van onze samenleving was eten halen al populair. We vonden het heerlijk om eens lekker wat anders te eten, niet zelf in de keuken te hoeven staan en simpelweg onze culinaire ervaringen te verbreden. Maar toen kwam men vaak niet verder dan de afhaalchinees of een frietje om de hoek. Met de komst van het internet is er enorm veel veranderd. De E-commerce zit in de lift, restaurants zijn steeds vaker online te vinden, supermarkt online bestellen is enorm populair en eten laten bezorgen is nog nooit zo gemakkelijk geweest. Dit zijn de feiten die we nu weten over eten bestellen.

Vrouwen hebben de broek aan in huis

Opvallend genoeg hebben vrouwen de broek aan in huis als het om eten gaat. Uit een onderzoek onder een grote groep respondenten is gebleken dat voornamelijk de vrouw beslist wat er gegeten wordt. Ook bij het afhalen of laten bezorgen van maaltijden is haar keus leidend. Wat te eten? Laat het aan de vrouw maar over, want zij is zeker de baas op dit terrein!

Daarnaast is ook duidelijk een verschil in voorkeur te zien. Zo kiezen mannen sneller voor de echte vette hap zoals frituur en pizza, terwijl vrouwen vaker voor de wat meer culinaire hoogstandjes gaan zoals sushi of Thais.

Ook leeftijd speelt hier overigens een belangrijke rol bij. Senioren kiezen bijvoorbeeld liever voor Chinees eten of een frietzaak in de buurt, terwijl jongeren eerder voor pizza kiezen of bijzondere cuisines.

Welke groep bestelt het vaakst?

Hoewel vrijwel alle Nederlanders wel eens eten bestellen is er wel een duidelijke groep te vinden die dit het vaakst doet. Dit zijn vooral de jongeren tot circa 35 jaar. Niet gek ook, want dit is doorgaans ook de leeftijdscategorie waarin men simpelweg te druk is. Het onderhouden van een gezin, een veeleisende carrière, sporten, enzovoorts. Ook nog iedere avond koken schiet er dan wel eens bij in. Van de mensen tussen de 18 en 35 jaar zegt maar liefst driekwart wel eens iets te bestellen. Hierbij is met name food delivery amsterdam netherlands Butlon populair.

Situaties waarin eerder besteld wordt

Maar wanneer bestellen we nou eigenlijk echt massaal eten? Volgens verschillende grote bezorgplatforms zijn er duidelijke oorzaken voor te vinden. In veel gevallen heeft het weer hier ook wat mee te maken. Zo hebben de meeste mensen bij tropische temperaturen weinig zin om zelf in de keuken te staan en is eten in enschede bestellen een voor de hand liggende optie. Ook bij extreme kou, wind of regen bestellen we vaker eten.

Daarnaast zijn er natuurlijk ook de voor de hand liggende redenen. Denk aan geen zin, geen tijd, onverwachts laat van het werk komen of als er plotseling meer mensen mee-eten dan verwacht. Eten bestellen is dan een relatief eenvoudige manier om binnen korte tijd een heerlijke maaltijd op tafel te zetten.

Ook nog goed nieuws voor de bezorgers, want steeds meer mensen kiezen er ook voor om hun een fooitje toe te stoppen. Dit wordt o.a. mogelijk gemaakt door het feit dat het ook digitaal steeds vaker mogelijk is om extra fooi te geven bij je betaling. Hierdoor hoeft men niet per se contant geld in huis te hebben.

admin
the authoradmin

Geef een antwoord