Trends

Moderne hielspoor behandeling

hielspoor

Hielspoor is een klacht die uiteraard al langer voor komt bij allerlei mensen. De klachten kunnen verminderd worden door rust, oefeningen of extra steun in de zolen. Met name in de manier hoe de voeten worden opgemeten en de zooltjes worden geproduceerd zijn er interessante ontwikkelingen gaande.

Wat is hielspoor?

Hielspoor is en stekende pijn die men voelt na een peesplaat overbelasting aan de onderzijde van de voet (fasciitis plantaris). De klachten komen meestal voor na een periode van rust zoals na het slapen of na langere periode zitten. 

Oorzaken van hielspoor

De over belasting die aan de basis staat van de hielspoor klachten lopen uiteen. Meestal zijn ze te herleiden naar een afwijkende voetstand of een afwijkend looppatroon. Tevens zien we het dragen van verkeerd schoeisel of een toename van het lichaamsgewicht als oorzaak langs komen. 

Steunzolen en hielspoor

Wanneer hielspoor wordt veroorzaakt door verkeerd schoeisel of problemen met het lichaamsgewicht is het aan te raden om deze oorzaken aan te pakken. In combinatie met de juiste oefeningen is hielspoor in dit geval goed te behandelen. Wanneer een verkeerde voet stand aan de basis ligt van de problemen is het aan te raden om met steunzooltjes de hielspoor klachten te verhelpen

Ontwikkelingen op het gebied van steunzooltjes

Tijdens het aanmeten van steunzolen worden tegenwoordig hoogwaardige technieken toegepast. Denk hierbij aan een digitale analyse van de looppatronen en druk punten. Op deze wijze worden alle probleem punten in beeld gebracht. 

Daarna maakt men een 3D digitale afdruk van de voet waarna een gespecialiseerde podotherapeut de zolen modelleert. Hierbij wordt uiteraard rekening gehouden met de klachten. Vervolgens worden de unieke steunzolen machinaal gefabriceerd. 

Op het gebied van steunzolen komen ouderwets vakmanschap, medische kennis en moderne 3D scan technologieën samen om een optimaal product te fabriceren. De producten die men levert zijn tevens lichtgewicht en makkelijk in gebruik.

admin
the authoradmin

Geef een antwoord