Trends

Gezond en toch gemakkelijk: een ebike

Gezond en toch gemakkelijk een ebike

Wanneer je een test e bike berijdt zul je het meteen merken: je fietst een stuk gemakkelijker dan op een gewone fiets. Zeker bij slechte weersomstandigheden en harde wind tegen scheelt het enorm. Natuurlijk ook wanneer je op een andere manier een zware inspanning moet leveren: heuvelop fietsen óf fietsen met twee kinderen in een voor-en achterzitje. Mensen met Amslod Carlton fietsen ervaringen geven het ook aan: doordat je gemakkelijker vooruit komt pak je ook de fiets wanneer je anders misschien sneller met de auto zou gaan. Ook wanneer je wat ouder bent en niet zo snel meer op de fiets stapt, kan een e-bike zorgen dat je toch genoeg beweging krijgt.

Wat voor ebike koop je?

Je kunt een e-bike natuurlijk bij de gewone fietsenwinkel op de hoek kopen, maar veel aanbieders leveren rechtstreeks van de fabriek aan de consument. Dat scheelt een slok op een borrel als het gaat om de prijs. Je wilt dan wel dan service en garantie goed geregeld zijn. De service reviews Amslod laten zien dat dat geen probleem hoeft te zijn. Wanneer je de aanschaf van een elektrische fiets overweegt kun je terecht in het Experience Center. Je kunt daar fietsen uitproberen en vragen stellen. Heb je de fiets eenmaal gekocht dan staan de monteurs voor je klaar wanneer er problemen zijn. Ze komen aan huis om reparaties uit te voeren. Garantie heb je maar liefst drie jaar.

Hoe gezond is fietsen op een e-bike eigenlijk?

Kort samengevat is fietsen op een e-bike gezond in situaties waar je anders niet de fiets zou pakken. Dus ga je nu vaker fietsend naar je werk, omdat het makkelijker gaat of ga je een stukje toeren met je e-bike terwijl je anders op de bank blijft liggen, dan is een e-bike gezond. Je beweegt lekker in de buitenlucht en bent in beweging. Alles beter dan binnen blijven. Je kunt de trapondersteuning lekker laag zetten. Wanneer je een beetje hijgt en duidelijk een inspanning levert is dat goed voor je hart en longen én je verbrandt ook nog calorieën. De hoogste trapondersteuning heb je eigenlijk alleen maar nodig wanneer je een heuvel of viaduct op moet. Ook wanneer je een heel gewicht moet meezeulen, zoals een gevulde bakfiets of kinderen in een zitje, dan kan een hogere trapondersteuning lekker zijn.

Verbrand je nog wel calorieën op een elektrische fiets?

Wanneer je een flink eind fietst en niet steeds de maximale ondersteuning gebruikt, dan kun je nog een aardige inspanning leveren. Je verbrandt niet zoveel als zonder ondersteuning, maar doordat je langer kunt fietsen kom je als snel in de buurt van de calorieverbranding uit zonder trapondersteuning. Bij een tochtje van een kilometer of twintig moet je uitgaan van een verbranding van ongeveer 300 calorieën. Wanneer je merkt dat je een inspanning moet leveren, dan ben je vet aan het verbranden!

admin
the authoradmin

Geef een antwoord