Trends

Verschil tussen diverse developers

Als beginnende ondernemer wil jij uiteraard een goede start maken. Een goed begin is immers het halve werk. Vaak zal het ondernemerschap beginnen bij het creëren van een eigen website, waar jij uiteindelijk jouw producten of diensten op aanbiedt. Om direct te genieten van successen, zul jij streven naar een prachtige website met een overzichtelijk design. 

Deze doelen zijn echter lastig te bereiken met geringe kennis op het gebied van ICT. Op die momenten zijn developers erg gewenst. Developers zijn gespecialiseerd in de ICT en kunnen beginnende ondernemers helpen bij het realiseren van hun ideale website. Wil jij meer informatie over developers? In dit artikel richten wij ons op de front end, back end developers en full stack developers.

Wat doet een front end developer?

Een front end developer richt zich op de zichtbare elementen op een website. Hieronder vallen de elementen waarmee de gebruiker kan communiceren. De front end developers werken voornamelijk met de volgende programmeertalen: HTML, CSS, Javascript, jQuery en Frameworks. 

De browsers zijn in staat deze programmeertalen te lezen en de opdrachten, gericht op de grafische interface van de betreffende pagina, uit te voeren. Hierbij worden ook de afbeeldingen, lettertypen, lettergrootte, contactformulieren, et cetera meegenomen. 

Wat doet een back end developer?

Een back end ontwikkelaar houdt zich juist bezig met de achterzijde van een website, oftewel de elementen die niet zichtbaar zijn voor de gebruikers van de website. Deze taken betreffen voornamelijk de logica en functionaliteit van de website, zoals de laadsnelheid. 

De taken van een backend developer lopen zeer uiteen. De ontwikkelaars werken met de volgende programmeertalen: C, C++, C#, Java, Python, Ruby, PHP en ASP.NET. Hiermee schrijven zij codes uit, maar zullen zij ook QA-tests uitvoeren en bibliotheken aanmaken.

Wat doet een full stack developer?

Naast de front end en back end developers zijn er ook full stack developers. Deze developers zijn simpelweg een combinatie van de front end en back end developers. De ontwikkelaar is dus in staat om zowel de front end als back end taken op zich te nemen en succesvol uit te voeren. Een full stack developer heeft een bredere kennis, al zal het specialistische werk beter uitgevoerd kunnen worden door een front end of back end developer door hun brede kennis in hun vak. Full stack developers zijn voornamelijk gewenst door bedrijven die een beperkte ruimte tot hun beschikking hebben voor developers.

admin
the authoradmin

Geef een antwoord