Gezondheid

De wetenschap achter een detox sapkuur

Je hebt misschien Claressa’s bericht gezien over haar recente 3-daagse detox sapkuur die momenteel viraal gaat. Ze voelde zich lichter, had meer energie en slaagde er zelfs in een paar kilo af te vallen. Maar hoe werkt een sapkuur eigenlijk? Laten we eens kijken naar de wetenschap erachter.

Wat gebeurd er in je lichaam?

Als je een sapkuur doet, geef je je lichaam een pauze van al het vaste voedsel dat het gewend is te verteren. Door alleen vloeistoffen te consumeren, hoeft je spijsverteringsstelsel niet zo hard te werken, en als gevolg daarvan worden alle voedingsstoffen uit de sappen veel efficiënter opgenomen. Door te juicen kun je ook meer fruit en groenten consumeren dan je normaal op een dag zou doen, waardoor je lichaam een overvloed aan vitaminen, mineralen en antioxidanten binnenkrijgt.

Onderzoek

Maar geloof ons niet op ons woord – laten we eens kijken naar enkele onderzoeken die zijn gedaan naar sapreinigingen. Uit een onderzoek uit 2015 bleek dat deelnemers die een 3-daagse sapkuur deden significant lagere niveaus van ontstekingsmarkers in hun bloed hadden dan degenen die geen kuur deden. Een ander onderzoek uit 2013 toonde aan dat deelnemers die een 7-daagse sapkuur deden een lager cholesterolgehalte en een betere bloedsuikercontrole hadden.

Conclusie

Dus daar heb je het – de wetenschap achter waarom sapreinigingen gunstig kunnen zijn voor je lichaam. Als je erover denkt er een te doen, zeggen wij: ga ervoor! Zorg er wel voor dat je naar je lichaam luistert en niet te veel hooi op je vork neemt – het gaat er tenslotte om te ontspannen en te verjongen. Veel sapplezier!

admin
the authoradmin

Geef een reactie