Gezondheid

Hoe een kater te genezen na drugsgebruik

Hoe een kater te genezen na drugsgebruik

Het is de ochtend na een techno festival en je voelt het. Die kloppende hoofdpijn, misselijke maag, verhoogde hartslag… het kan maar één ding betekenen: je hebt te maken met de welbekende xtc dip. Maar wat doe je als die kater wordt veroorzaakt door drugs in plaats van alcohol?

Hydrateren

De eerste stap is je lichaam te rehydrateren door veel water te drinken of vloeistoffen met elektrolyten zoals Gatorade of kokoswater. Alcohol en drugs drogen allebei je lichaam uit, dus het is belangrijk om die vloeistoffen zo snel mogelijk aan te vullen. Je moet ook proberen iets te eten om je maag tot rust te brengen. Iets flauws als crackers of toast is voldoende.

Middelen

Als je je nog steeds misselijk voelt, zijn er vrij verkrijgbare medicijnen zoals Dramamine die kunnen helpen tegen reisziekte en misselijkheid. Lees wel zorgvuldig het etiket en volg de aanwijzingen, want sommige kunnen slaperigheid veroorzaken. Raadpleeg bij twijfel altijd de arts voordat je medicijnen inneemt.

Slaap inhalen

Slaap kan ongrijpbaar zijn als je een kater hebt, maar het is belangrijk om ten minste een paar uur te slapen. Een kater kan je lichaam vermoeid achterlaten, dus rusten helpt je weer op te laden.

Conclusie

Niemand geniet van een kater, maar helaas hoort het erbij. Als je kater wordt veroorzaakt door drugs in plaats van alcohol, zijn er stappen die je kunt nemen om je symptomen te verlichten. Hydrateer met vloeistoffen en elektrolyten, eet iets lichts om je maag te kalmeren, overweeg een vrij verkrijgbaar medicijn tegen misselijkheid en neem wat rust. Met een beetje tijd en zorg zult je je snel beter voelen!

admin
the authoradmin

Geef een antwoord