Trends

Drones worden in de aankomende jaren nog populairder

Drones worden in de aankomende jaren nog populairder. Dat is de voorspelling van drone fotograaf Tom Vink van Drone Me Away. Hij zegt: de foto- en videografie wereld heeft door de ontwikkeling van drones een enorme impuls gekregen en ook in de komende jaren zal deze trend zich verder blijven ontwikkelen. Maar waar worden drones precies voor gebruikt en waarom zijn deze mini-helikopters zo populair? Hieronder geven we je meer toelichting.

Drone foto- en videografie enorm populair

In de afgelopen 10 jaar zijn er enorm veel drones verkocht. Met name fabrikant DJI is hier de marktleider in en ontzettend veel mensen zijn zeer te spreken over deze drones. Zo bieden zij een breed aanbod in diverse categorieën. Zowel professionele fotografen als hobbyisten kunnen voor een aanvaardbaar bedrag een drone kopen en geweldige luchtbeelden maken. Zo zijn er tegenwoordig drones onder de 250 gram, waarmee je vrijwel overal mag vliegen omdat er een zeer klein risico is. Al moet de bestuurder natuurlijk wel eerst zijn drone certificaat halen, zeker als hij of zij ook commerciële vluchten uit wilt voeren.

Dronebeelden in films, series en documentaires

Zoals je waarschijnlijk al eens opgevallen zie je op televisie steeds vaker luchtfragmenten voorbijkomen. Dit zijn video opnames die met een drone zijn gemaakt. En het leuke is: hierdoor zie je dingen vanuit een compleet ander perspectief. Hoe gaaf is het bijvoorbeeld als je de stranden van Sardinië vanuit de lucht kunt bekijken? Dit geeft een totaal andere belevenis dan wanneer je zelf aan het strand ligt. Maar ook voor films, series en documentaires worden steeds vaker drone beelden gebruikt. Bijvoorbeeld om een idee te geven waar de serie zich afspeelt of om een auto of persoon te volgen.

Van hobbyist naar professioneel drone fotograaf

Een andere leuke ontwikkeling op drone gebied is dat er steeds meer hobbyisten zijn die zo’n enorme passie voor het drone vliegen hebben ontwikkeld dat zij een eigen bedrijf zijn begonnen en drone diensten aanbieden. Deze ontwikkeling is met name in de laatste jaren begonnen en de verwachting is dat deze trend zich nog wel even door gaat zetten. Niet alleen op het gebied van foto- en videografie, maar zeker ook voor andere doeleinden. Zo kunnen drone bijvoorbeeld ook worden ingezet als hulpmiddel voor defensie en inspectie. Kortom, wie handig is met een drone kan zichzelf wellicht een mooie toekomst verschaffen.

Drone video laten maken?

Heb je er zelf wel eens over nagedacht om een drone video laten maken? Dan is dit het moment om in te stappen. De verwachting is namelijk dat drone video’s in de loop der jaren de standaard worden. We kunnen simpelweg niet meer zonder luchtbeelden. Wil je niet achterblijven bij de concurrenten? Dan kan het dus een goed idee zijn om nu actie te ondernemen.

admin
the authoradmin

Geef een antwoord