Living

Vaker op vakantie gaan is goed voor de gezondheid

Wist je dat vaker op vakantie gaan goed is voor de gezondheid? Als echte workaholic of eigenaar van een bedrijf wil je dit natuurlijk niet horen, maar toch is het echt zo! Als je op vakantie gaat doorbreek je de dagelijkste patronen en maak je ruimte vrij om weer even helemaal tot jezelf te komen. Bijvoorbeeld bij een camping Spanje aan zee of een luxe vakantiehuis met zwembad in Toscane! Alleen al bij de gedachte wordt vrijwel iedereen een gelukkiger mens en dat heeft natuurlijk ook invloed op de gezondheid.

Ontstressen tijdens de vakantie

Wanneer je op vakantie gaat zul je merken dat je eerst een aantal voorbereidingen wilt treffen. Denk bijvoorbeeld aan je koffer inpakken, vaccinaties regelen, eventueel een hond naar het opvangcentrum brengen en natuurlijk ook de vakantie uitzoeken. Probeer er dan wel voor te zorgen dat je niet met een gestresst gevoel op vakantie gaat. Dat zou namelijk zonde zijn! Voor de meeste mensen geldt dat zij de eerste 3 dagen van de vakantie onbewust nog aan het ontkoppelen zijn van het dagelijkse leven. Daarna voel je je meer ontspannen en vaker op vakantie gaan is dus goed voor de gezondheid!

Nu kan het echte genieten beginnen!

Na de eerste 3 dagen, als je eenmaal echt bent losgekoppeld van de patronen uit het dagelijkse leven, kan het genieten dan echt beginnen! Je merkt dat je in een fijne vakantie flow komt en voelt steeds meer ruimte en energie om lekker jezelf te kunnen zijn en eventueel nieuwe dingen te ondernemen. Tijdens een verblijf op een camping Costa Brava aan zee krijg je bijvoorbeeld spontaan zin om allerlei knusse dorpjes te bezoeken, een mooie natuurwandeling te maken of eens flink los te gaan op de jetski. Je denkt niet meer aan thuis en leeft meer in het moment. Dit bevordert de gezondheid. Lange leve de vakantie!

Langzaam weer wennen aan het ‘gewone’ leven

Er is een tijd van komen en een tijd van gaan. Helaas, want voor de meeste mensen duren vakanties niet eeuwig. Er zijn natuurlijk wel digital nomads die al reizend en werkend de wereld ontdekken, maar dat is weer een ander verhaal. De meeste mensen keren naar week (of drie) huiswaarts en beginnen met het gewone leven. Vaak is dit wel even schakelen en soms kan het zelfs voorkomen dat je er ontzettend tegen op ziet. Is dit erg? Niet per se. Het is namelijk heel gebruikelijk dat je het lastig vind om weer te ontkoppelen van de vakantie. Je hebt immers nieuwe patronen aangemeten en het kan best even wennen zijn om weer van alles te ‘moeten’. Onze tip is dus om soms wat liever voor jezelf te zijn om stress en overprikkeling te voorkomen. Doe het thuis ook eens rustiger aan en verval niet direct weer in al je afspraken. Leef je eigen leven en zorg ervoor dat je niet wordt geleefd. Zo houd je het ook in Nederland langer vol. Al moeten we eerlijk zeggen: vaker op vakantie gaan is natuurlijk ook geen straf!

admin
the authoradmin

Geef een reactie