wetenschap

Welke soorten gordijnen zijn er?

Welke soorten gordijnen zijn er?

Het kan lastig zijn om uit te vinden welke gordijnen jij graag in jouw huis wilt hebben. Om de keuze wat makkelijker voor jou te maken, gaan wij in deze blog drie soorten gordijnen uitlichten uit het assortiment van Raamdecoratie.com.

Overgordijnen

Overgordijnen doen waar gordijnen voor gemaakt worden: het blokkeren van de zon, en verdere inkijk. Zij zijn in staat om een ruimte volledig te verduisteren, en voorkomen grotendeels dat mensen vanaf buiten naar binnen kunnen kijken. Overgordijnen kunnen erg sfeervol vallen tussen jouw interieur, maar voorkomen wel enige lichtinval. De sfeer qua licht zul je dus zelf moeten regelen.

Vitrages

Vitrages zijn perfect geschikt wanneer jij houdt van volledige privacy. Zij voorkomen namelijk dat mensen van buitenaf jouw huis in kunnen kijken. Maar, zij laten wel licht door. Zij blokkeren de felle zonnestralen, maar niet meer dan dit. Hierdoor krijg je een hele mooie lichtinval in jouw huis, maar is er geen sprake van volledige duisternis.

Inbetweens

Als jij een tussenweg tussen vitrages en overgordijnen wilt vinden, dan zijn inbetweens precies waar jij naar op zoek bent. De naam van de Inbetween geeft in principe weg wat hij doet: hij zit precies tussen de anderen in. Hij laat nog wel wat licht door, waardoor er nog wel een mooie sfeer door kan ontstaan. Maar, daarbij is er ook sprake van dat mensen bij jou naar binnen kunnen kijken. Niet heel goed, maar het is niet volkomen onmogelijk. De mate waarin beide mogelijk is, verschilt door de dikte van de stof. Als jij een dikkere stof neemt, zal je minder lichtinval hebben, maar ook minder inkijk.

Maak de keuze!

Als jij nog erg twijfelt, is het goed om na te gaan wat jij belangrijker vindt: een mooie lichtinval, of genoeg privacy? Als jij deze keuze hebt gemaakt, heb je eigenlijk bijna direct het antwoord op welke gordijnsoort de beste optie voor jou is. Mocht jij er alsnog niet helemaal uitkomen? Maak je dan geen zorgen! Via Raamdecoratie.com kan je contact opnemen met echte specialisten, die jou dolgraag helpen om het perfecte gordijn voor jouw huis te vinden.

admin
the authoradmin

Geef een reactie