Living

Vaatwasser

vaatwasser

Afhankelijk van hoe de vaatwasser in het ontwerp van de keuken past, heb je de keuze tussen een vrijstaande vaatwasser of een inbouw vaatwasser als integreerbaar, volledig integreerbaar of modulair apparaat. En afhankelijk van hoeveel ruimte je hebt voor de vaatwasser, kun je kiezen uit apparaten met verschillende afmetingen. Hieronder kom je alles te weten over de soorten vaatwasserconstructies en bepaal je vervolgens welke vaatwasser het beste in jouw keuken past.

Vrijstaande vaatwasser

Een vrijstaande vaatwasser kan vrij in de keuken worden opgesteld en is daardoor onafhankelijk van het andere keukenmeubilair of een inbouwnis. Het biedt flexibiliteit in de keuze van een geschikte locatie en levert soms minder problemen op bij verhuizen, omdat het net zo flexibel is om een ​​plek te vinden in een nieuwe keuken. Een ander voordeel van vrijstaande vaatwassers is dat ze vaak goedkoper zijn dan inbouw vaatwassers. Anderzijds wordt het minder fraaie uiterlijk vaak als een nadeel ervaren, aangezien de veelal witte of rvs-kleurige vloerstaande toestellen qua kleur niet bij elke keuken passen.

Stand-alone vaatwasser

Veel vrijstaande wasmachines hebben een afneembaar werkblad. Ze kunnen dus ook onder het keukenblad worden geplaatst. De deur en het bedieningspaneel blijven zichtbaar en sluiten wellicht nog niet optimaal aan bij de vormgeving van de keuken, maar dit is vaak een visuele verbetering. Daarnaast is het keukenwerkblad dan doorlopend en is de vaatwasser niet langer een volledig apart apparaat.

Voorbouw vaatwassers

Sommige onderbouwtoestellen kunnen ook worden gedecoreerd, zo kunnen ze worden afgedekt met een bij de keuken passende sierplaat of een RVS plaat, waardoor uiteindelijk zelfs een staand toestel harmonieus gecombineerd kan worden met het keukenontwerp.

Ingebouwde vaatwasser

Onder het keukenblad is een vaatwasser inbouw geïnstalleerd. En terwijl de deur zichtbaar blijft op onderbouwspoelbakken, is hij bekleed met een keukenmeubelfront op inbouwapparatuur. Afhankelijk van of het bedieningspaneel zichtbaar blijft of niet, kunnen integreerbare en volledig integreerbare vaatwassers worden onderscheiden. Bij beide is het grote voordeel echter dat het meubelfront past bij de vormgeving van de keuken en de wasmachine veel harmonieuzer in het totaalplaatje past.

Geïntegreerde ingebouwde vaatwasser

Bij een integreerbare vaatwasser wordt een passend keukenmeubelfront op de apparaatdeur gemonteerd, maar blijft het bedieningspaneel zichtbaar. Zo kan de vaatwasser heel mooi worden aangepast aan de uitstraling van de rest van het keukenmeubilair. Het bedieningspaneel, dat vaak in roestvrij staal is gekleurd, past ook goed bij keukenarmaturen van roestvrij staal en ziet er altijd zeer elegant uit. Er zijn ook vaatwassers met witte, zwarte of bruine bedieningspanelen, waarmee desgewenst een nog harmonieuzer design kan worden bereikt. Het grote voordeel van het externe paneel is dat het erg praktisch is, omdat instellingen gemakkelijk gemaakt kunnen worden en informatie zoals Lees het programmaverloop en de resterende tijd af.

Volledig geïntegreerde ingebouwde vaatwasser

Bij een volledig geïntegreerde vaatwasser wordt de voorkant volledig afgedekt met het keukenmeubelfront. Het bedieningspaneel zit bovenin de deur en is van buitenaf niet zichtbaar. Zo ontstaat op natuurlijke wijze een perfecte designharmonie in de keuken. En aangezien volledig geïntegreerde vaatwassers optioneel verkrijgbaar zijn zonder handgreep en in plaats daarvan met kraanopening, zijn ze bijzonder geschikt voor greeploze keukens. De weergave van nuttige informatie zoals Het programmaverloop en de resterende tijd worden hier vaak net zo slim opgelost door ze gewoon op de keukenvloer te projecteren.

admin
the authoradmin

Geef een antwoord