wetenschap

Beleef een bijzondere overnachting

Hotels bieden vaak dé perfecte uitkomst wanneer je een nachtje ergens moet verblijven voor welke reden dan ook. Op vakantie, als je lang in de auto zit en als je voor een dagje een andere stad bezoekt. 

Wanneer je veel hotels bezoekt, kan dit na een tijdje eentonig worden. Het is dus helemaal niet vreemd als je een keer een bijzondere overnachting wil meemaken!

Neem de Nederlandse Clock Tower, een goed voorbeeld van een hotel waar je met zekerheid een bijzondere overnachting zal meemaken. De locatie is uniek en het uitzicht is er één om nooit te vergeten!

De hotelsuite

The Clock Tower bevindt zich in Weesp. Het is een oude rooms-katholieke kerk, oorspronkelijk dus ook bedoeld voor kerkdiensten. Na een lange geschiedenis is de klokkentoren omgebouwd tot hotelsuite voor mensen om in te kunnen verblijven.

De suite ligt op 30 meter hoogte en geeft je een prachtig 360° uitzicht over Weesp. Tegelijkertijd kan je delen van Amsterdam, Almere en Hilversum zien. Als je binnentreedt in de ouderwetse hotelsuite, tref je een groot tweepersoonsbed aan, een dubbele douche, een loungebank en zelfs een minibar die compleet naar jouw smaak gepersonaliseerd wordt! 

Daarbuiten geniet je natuurlijk van een heerlijk ontbijt iedere ochtend. Jouw luxe verblijf wordt volledig geregeld door een persoonlijke host, wat deze bijzondere overnachting een echt moment om te relaxen maakt!

Totstandkoming van The Clock Tower 

The Clock Tower kent meer dan 145 jaar aan geschiedenis. Deze begint in het jaar 1876, het jaar waarin de kerk gebouwd is. Onder de naam ‘Sint-Laurentiuskerk’, werd dit gebouw voornamelijk gebruikt voor kerkdiensten voor de rooms-katholieken. De kerk heeft het, na een grote renovatie in 1951, vele jaren volgehouden tot in het jaar 2012, toen het gebouw wegens slechte fundering gesloten moest worden. 

Voor een aantal jaar stond de kerk ongebruikt in het hartje van Weesp. In 2016 brak er een zeer heftige brand uit, met als gevolg het afbreken van de kerktorenspits. Deze is er in 2018 opnieuw op geplaatst, na groots overleg. In April 2020 is The Clock Tower, met hotelsuite, opgeleverd en verblijven er vele toeristen die willen genieten van het uitzicht en een bijzondere overnachting!

admin
the authoradmin

Geef een antwoord