wetenschap

Hoe re-integratie spoor 2 werknemers in verzuim kan helpen

Zieke werknemers komen nooit van pas. Geen enkel bedrijf zal blij zijn met een werknemer die in verzuim is. Je mist een volledige werkkracht en de mogelijkheid dat je achter komt te lopen op projecten wordt groter. Je moet enorm je best doen om de lege plaats in te vullen.

Ook voor de werknemer is het natuurlijk niet fijn om een langdurige ziekte te hebben. Iedereen heeft verantwoordelijkheden, zowel binnenshuis als op de werkvloer. En als werkgever heb je de verantwoordelijkheid om je werknemer terug te laten keren op de werkvloer. 

Maar het kan ook voorkomen dat de werknemer, door gevolgen van de ziekte, zijn of haar oorspronkelijke positie niet meer kan innemen. In dat geval is het verstandig om naar re-integratie spoor 2 te kijken.

Re-integratie spoor 2 uitgelegd

Bij re-integratie in het tweede spoor, gaat het om het laten terugkeren van de werknemer binnen een andere organisatie of zelfs binnen een ander werkgebied. Dit wordt gedaan door middel van twee fasen. Fase 1, de mobilisering fase, richt zich op het opstellen van een persoonlijk profiel van jou als werknemer. Deze stel je samen met een mobiliteitsexpert op.

In fase 2, de bemiddelingsfase, wordt het plan in werking gezet. Als werknemer krijg je hulp bij het zoeken van gepaste vacatures, het voeren van sollicitatiegesprekken en jezelf zichtbaar maken op de markt.

Het doel is dus de werknemer, met hulp van specialisten, een nieuwe baan te laten vinden die rekening houdt met de sterke en zwakke punten van de persoon.

Een overzicht van voordelen

Als werknemer ontvang je natuurlijk veel voordelen van re-integratie spoor 2. Zo krijg je nieuwe kansen en een nieuwe baan, op basis van jouw mogelijkheden. Maar ook als werkgever zitten er voordelen verbonden. Zo hoef je je niet langer zorgen te maken om het moeten invullen van een lege plek op de werkvloer. Je kunt je gaan richten op het aannemen van een nieuwe werknemer.

Daarnaast is het voor beide partijen enorm fijn dat de werknemer weer aan het werk kan. Kies daarom voor re-integratie spoor 2, en maak het proces voor zowel werkgever als werknemer een stuk makkelijker.

admin
the authoradmin

Geef een antwoord