Trends

Een high-tea organiseren? Dit heb je nodig

eten

Wil jij een high-tea organiseren voor je vriendinnen? Maar heb je geen idee wat je daarvoor allemaal nodig hebt? Wees gerust, in dit artikel loods ik je door de voorbereidingen van jouw high-tea heen. Zo heb je binnen een mum van tijd jouw organisatie klaar en kun je genieten van de tijd met je vriendinnen.

Een combinatie van hartige en zoete hapjes

Een high-tea bestaat vaak uit een combinatie van hartige en zoete hapjes. Hiermee zit je namelijk altijd goed, de één houdt meer van hartig en de ander meer van zoet. Qua hartige hapjes kun je denken aan sandwiches, kaasstengels of bladerdeeghapjes. Qua zoet kun je denken aan cakejes, taartjes en koekjes. Uiteraard staan er genoeg recepten op internet om deze heerlijke gerechten zelf te maken, denk maar eens aan heerlijke homemade koeken met witte chocolade en macadamia. Geen zin of tijd om zelf aan de slag te gaan, je kunt tegenwoordig ook genoeg high-tea hapjes kant-en-klaar in de winkel halen. Zorg ervoor dat je voor kleine hapjes gaat en niet al te grote dingen. Het zou zonde zijn als iedereen na twee gerechtjes al vol zit.

Thee, of andere drankjes

Bij een high-tea kan thee natuurlijk niet ontbreken, of toch wel? Zijn jullie niet zulke theedrinkers en gaan jullie liever voor iets sterkers? Dan kun je er natuurlijk ook een high-wine of high-beer van maken. Net zo lekker en net zo gezellig. Ga je wel voor een high-tea, zorg dan dat je verschillende smaken thee in huis hebt en eventueel een sapje voor degene die geen zin heeft in thee. Zo heb je voor iedereen iets wat ze lekker vinden.

Een gezellige plek

De aankleding doet al een heleboel bij het organiseren van een high-tea. Zorg dat je een tafel hebt met voldoende stoelen zodat iedereen goed bij het eten en drinken kan. Bedek de tafel met je mooiste tafelkleed en zet voor iedereen een theemok en een bordje met bestek neer. In het midden van de tafel kun je dan de hapjes opstellen. Dit kun je natuurlijk helemaal naar eigen inzicht doen. Heb je de hapjes in de winkel gekocht? Zorg dan dat je ze uit de verpakking hebt gehaald. Leg alle hapjes bijvoorbeeld bij elkaar op een borrelplank met wat leuke versiering en je bent helemaal klaar voor jouw perfect georganiseerde high-tea. Goede gesprekken tijdens de high-tea? Bedenk dan van tevoren een aantal leuke vragen, schrijf deze op een papiertje en stop ze in een pot. Om de beurt trekken jullie een kaart en beantwoorden jullie de vraag. Zo weet je zeker dat je genoeg te kletsen hebt. 

admin
the authoradmin

Geef een antwoord