Gezondheid

Er zijn zoveel verschillende audiciens, hoe kies ik de juiste?

Er zijn zoveel verschillende audiciens, hoe kies ik de juiste

Er zijn in Nederland ongeveer anderhalf miljoen doven en slechthorenden, waarvan ruim een derde hoortoestellen gebruikt en jaarlijks gaan ongeveer honderdvijftig duizend mensen op zoek naar een hoortoestel. En waar een markt is daar komen mensen met een idee om die markt te vullen.

Er is al een selectiesysteem


Gelukkig bestaat er in onze lage landen een redelijk goed selectiesysteem voor gehoordeskundigen, of audiciens. Maar ondanks dat goede systeem om mensen te selecteren op deskundigheid voordat ze als audicien aan de slag kunnen, zijn er natuurlijk altijd specialisten die niet bij u passen.

Verlies, geheel of gedeeltelijk, van het gehoor is een ingrijpende gebeurtenis, of beter een ingrijpende ontdekking in het leven van een man, vrouw of kind. Het afnemen van een gehoortest is alleen al daarom een zware ingreep.

Op zoek gaan naar een goede audicien voor het afnemen van de eerste gehoortest is net zo belangrijk als het zoeken naar een goede huisarts. U moet daarom grondig en methodisch op zoek gaan.

Zoek op het internet


Natuurlijk is de eerste handeling, zoek op het internet naar een lijst van audiciens met een website. Lees eerst maar eens door een aantal van die websites, zonder te kijken naar plaats of afstand.
De betere audiciens zullen toelaten dat hun patiënten, of cliënten een beoordeling afgeven, en die zijn dan te zien op de website. Uit het groepje dat een website heeft kunt u diegenen kiezen die in uw woonplaats hun praktijk hebben.

Daarna moet u echt aan het werk. Maak een eerste afspraak met de audicien die u het meeste aanspreekt, met een duidelijke website, veel informatie en positieve beoordelingen. Begin niet gelijk over een gehoorapparaat of een gehoortest, maak een afspraak voor een gesprek.

Sollicitatiegesprekken


Uit de diverse gesprekken zullen een of twee gegadigden naar voren komen. Met die informatie gaat u terug naar het internet en u onderzoekt de persoon, op naam. Dit is een onderzoek dat bijvoorbeeld een werkgever doet voor zijn toekomstig personeel.

Is het mogelijk dat u nog niet uit komt op een naam? Dat zou natuurlijk kunnen. Dan is het zaak een paar eigen vereisten op te stellen en de gegadigden daarop te beoordelen. Wacht dus niet als je gehoorproblemen hebt, trek aan de bel.

Selectie op eigen criteria


Zo kan bijvoorbeeld de leeftijd belangrijk zijn voor een jong gezin, en minder belangrijk voor een wat ouder echtpaar. Of de route naar de praktijk wordt een punt in het voordeel bij een gezin met kinderen.

Baseer uw beslissing ook op de behandeling zelf, u kunt altijd veranderen en een vervolgafspraak maken met een andere gehoorspecialist.

admin
the authoradmin

Geef een antwoord