Trends

Uitleg over life coaching

zijnsoriëntatie

Life coaching is een zeer effectieve praktijk die mensen helpt bij het maken van zinvolle en langdurige veranderingen in hun leven. Hoewel het van vitaal belang is om je verleden te omarmen en te erkennen, richt life coaching zich op het huidige moment. Dit helpt je jouw toekomst op te bouwen in plaats van je te veel op je verleden te richten. De belangrijkste taak van een life coach is je te helpen bij het beoordelen van je huidige levensproblemen. Hij doet dit door te kijken naar wat je wilt bereiken in je leven en helpt je vervolgens om te bepalen hoe je dit het beste kunt bereiken. Een life coach leidt, verzekert, stimuleert en moedigt je aan. Hij of zij vertelt je echter nooit wat je moet doen. Een coach zal zijn of haar prestaties verbeteren door actief te luisteren, gepaste communicatie, interpretatie en beoordelen op basis van je levensoriëntatie.  Het is belangrijk op te merken dat, hoewel een life coach je kan helpen je leven drastisch te veranderen, je eerst zult moeten toegeven dat er een probleem is. Je moet eerst erkennen dat er dingen zijn die moeten veranderen en dat je hulp nodig hebt.

Life coaching versus therapie

Life coaching wordt vaak verward met therapie. Zoals eerder gezegd richt life coaching zich op je huidige situatie terwijl het ook je toekomst positief vormgeeft. Therapie daarentegen richt zich op eerdere gebeurtenissen en hoe je daarmee om moet gaan. Coaching is gebaseerd op een gelijkwaardige relatie waarin de cliënt en de coach samenwerken om de afgesproken doelen te bereiken. Therapie heeft vaak de vorm van een patiënt-therapeut relatie die zich houdt aan een bepaald therapiemodel. Als je aarzelt, bieden coaches bijna altijd een gratis kennismakingsgesprek aan om te onderzoeken hoe je er nu voor staat en of coaching goed voor je is. Dit geeft je duidelijk de gelegenheid met de coach te spreken en te bepalen of hij of zij al dan niet de juiste voor je is. Sommige spirituele coaches kunnen je helpen met zijnsoriëntatie, wat weer focussed op meditatie en leven in het nu.

Wat zijn de voordelen van life coaching?

Life coaching vergroot het zelfbewustzijn en verbind je met je ware zelf, de persoon die je het beste dient. Hoewel emoties overweldigend kunnen zijn tijdens coaching, wat een normaal onderdeel van het proces is, stelt objectief naar jezelf en je leven kijken je in staat om duidelijk te begrijpen waar je naar wilt streven en wat je wilt bereiken. Coaching is een ontdekking van jezelf en het onthult vaak nieuwe interesses, passies, en alternatieve paden om te nemen. Een goede verbetering in één aspect van je leven zal natuurlijk een invloed hebben op andere gebieden. Het is mogelijk om verbeteringen in vele aspecten van je leven tegelijkertijd te maken door je onderliggende overtuigingen aan te pakken.

admin
the authoradmin

Geef een antwoord